Предразположената към акне кожа не е запазена марка само за

...
Предразположената към акне кожа не е запазена марка само за
Коментари Харесай

Основни грешки, които причиняват поява на акне

Предразположената към акне кожа не е запазена марка единствено за младежите. Всъщност това визира доста дами сред на възраст над 20-25 години.

Прочетете за седемте най-често срещани аргументи, които могат да влошат положението на кожата и по какъв начин да се отървем от акнето един път вечно.

Прекомерно изсушаване на кожата

Често срещано неправилно разбиране е, че кожата, предразположена към акне е нечиста. Не е. Един от главните фактори, които способстват за акнето, е производството на ненужно количество себум (мазнина), който запушва порите и се инфектира. Заради по-мазния тип на кожата на лицето, доста хора се изкушават да го мият прекомерно постоянно и да употребяват супер изсушаващи съставки. Но изсушаването на кожата единствено ще докара до повече произвеждане на себум. Затова е добре да използваме гальовен почистващ артикул без алкохол в композиция с всекидневен лек хидратант.

Пропускане на разчистване на лицето преди сън

Умората не е опрощение да не почистваме лицето си, преди да си легнем. През деня кожата ни е произвела себум и е " събрала " замърсявания, които се намират на повърхността ѝ.

Ако те останат върху кожата за по-продължително време, там стартират да се развиват бактерии и да провокират появяването на пъпки. Важно е да смъкваме грима преди лягане, като използваме почистващ артикул и тоник, който да отстрани всички следи от замърсявания, които може да са останали по кожата.

Стискане на пъпки

Тялото ни е основано по този начин, че да се бори с инфекциите, по този начин, че колкото и изкушаващо да ни наподобява, е добре да отбягване стискането на пъпките. Като пукаме връхчетата им, на процедура удължаваме целия развой на тяхното укрепване, като вкарваме бактерията по-дълбоко в кожата. Също по този начин усилваме шанса да остане белег.

Не сменяте постоянно спалното долни дрехи

Бактериите, себумът и замърсяването от околната среда, косата, кожата и потта - всички те могат да се пренесат върху калъфката на възглавницата и спалното долни дрехи и оттова назад върху лицето ни. Добре е да използваме калъфки за възглавници, направени от естествени материи и ги да ги обръщаме наопаки всяка вечер, да сменяме калъфките на възглавниците си през 2 дни.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР