Предполагаше се, че тази година ще бъде белязана от голямото

...
Предполагаше се, че тази година ще бъде белязана от голямото
Коментари Харесай

Липса на двигатели и резервни части може да осуетят стотици полети

Предполагаше се, че тази година ще бъде белязана от огромното завръщане на въздушния превоз в световен мащаб на фона на облекчаването на ограниченията против разпространяването на ковид в Китай и нараствания пътникопоток след края на пандемията, само че възобновяване на бранша може да бъде възпрепятствано от механически проблеми, написа Блумбърг.

Недостигът на самолетни мотори и аварийни елементи, изключително за самолетите, създадени от корпорациите " Еърбъс " (Airbus) и " Боинг " (Boeing), може да принуди самолетните компании да заземят част от машините и да лимитират полетните си написания. Проблемът се усложнява, защото от ден на ден самолети са снабдени с последно потомство турбини, които снижават разхода на гориво с до 20 на 100, само че се нуждаят от по-честа техническа поддръжка спрямо по-старите елементи.

На този декор самолетни компании в целия свят са принудени да заземят стотици самолети , тъкмо когато се приготвят за идния претрупан летен сезон. 

Латвийската самолетна компания " Еър Балтик " (Air Baltic Corp) оповестява, че 10 от нейните 39 самолета " Еърбъс A220 " (Airbus A220) сега не летят заради проблеми с моторите. 

В Съединени американски щати нискотарифният транспортьор " Спирит еърлайнс " (Spirit Airlines) предизвести, че ще ограничи проектите си за напредък на компанията, частично заради поредност от проблеми с неизправни мотори на част от самолетитe му. 

Индийската самолетна компания " ИндиГо " (IndiGo) упорства за обезщетение , защото е била принудена да спре от полети към 30 самолета заради дефицит на аварийни елементи, някои от които са свързани с ремонт на моторите им.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР