Предплащаш почивката си за едни от най-известните родни курорти, но

...
Предплащаш почивката си за едни от най-известните родни курорти, но
Коментари Харесай

Внимавайте! Десетки измамени с почивки в Слънчев бряг, Созопол и дори в Гърция

Предплащаш почивката си за едни от най-известните родни курорти, само че доста скоро разбираш не просто, че няма да отидеш на отмора, ами и си изгорен с една немалка сума. За новата лъжлива скица, завлякла десетки българи, алармираха пострадали пред  
Набирането на жертви се случва главно в обществените мрежи. Например в групата " Почивка на море (евтини квартири и нощувки) " във " Facebook " има редица потърпевши. 
Таргет са хора, търсещи разновидности за по-изгодна отмора, които обаче са склонни да предплатят половината от сумата за престой авансово. Измамниците пускат публикация за жилища в Созопол и Слънчев бряг, съпроводена от фотоси на парцелите. Когато някой им написа на персонално известие разясняват, че за техните дати парцелът е свободен. Държат да се преведе половината от сумата на сметки се дават такива, отворени в " Ийзипей ". Профилите, от които се реализира измаматаq са разнообразни, само че измежду известните са Стефани Петрова, Станислав Славов Димитров, Цецко Димитров и други След като човек преведе парите, бива блокиран. 

Евгения Картелова е една от завлечените с пари за отмора. 

" И аз попаднах на въпросните схемаджии и съм в листата на излъганите от Г-жа “Стефани Петрова ” и приятеля и Господин Димитров по същата скица. Говорихме по телефона с въпросната “Стефани ” за края на август месец за 7 нощувки в Созопол. Каза, че желае 50 % от цялата сума за престоя и другите пари като се настаним или по време на престоя и ми изпрати банкова сметка. Забавих се с превода на парите с един ден от уговореното и тя много настоятелно ме търсеше. Пита ме дали съм сигурна и по кое време ще пратя парите. На идващия ден, в който бях свободна и можех да пратя парите, отново ми писа рано какво станало, по кое време съм щяла да отида, което си беше знак, че нещо не е наред. Бях на косъм да се откажа, защото ми се стори подозрително да изиска толкоз капаро и по този начин настоятелно да написа, само че отидох и ги пратих и си останах с възприятието, че нещо не е окей. След няколко дни ревизирах профила на Стефани, само че той към този момент не съществуваше и естествено на тел. номер не отговори никой - беше изключен ", споделя Картелова. 

Тя се е свързала с оператор на " Изипей ", откъдето са ѝ обяснили, че няма по какъв начин да дадат информация за титуляря на сметката и че би трябвало да се подаде сигнал в полицията.

Друг пострадал е Мариям Иванова. Тя наела апартамент за 5 индивида от интервала 24.07-28.07 за 440лв.

„ Въпросният господин Димитров изиска капаро 220лв. Капарото беше изпратено, всичко тъкмо, само че след два дни взех решение да покажа квартирата на майка ми и обявата беше изтрита, само че тогава не се усъмних, защото ми сподели, че две девойки наемат за другите дати, т.е. очевидно към този момент няма свободни дати. Миналата седмица взех решение да му пиша, с цел да ми даде прецизен адрес, само че видях, че не беше влизал на линия от 29.06. Телефона е изключен, вайбърът и обявата изтрити “, споделя дамата.

Потърпевшите пробват да съберат контактите си, с цел да заведат групова тъжба против измамниците. 

По същата скица има излъгани и с наети жилища в Гърция. Експерти предлагат хората да ревизират в регистрите дали местата за настаняване имат подобаващ статут, да търсят мнения за обектите и домакините си, както и да превеждат пари по банков път по опция с уговорка за връщане. 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР