Предложението за ротационно председателство на парламента е противоконституционно. Това обяви

...
Предложението за ротационно председателство на парламента е противоконституционно. Това обяви
Коментари Харесай

Нинова към Минчев: Честито, ще бъдете председател през лятната ваканция

Предложението за ротационно председателство на Народното събрание е противоконституционно. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада, малко преди гласуването на ръководител на 49-ото Народно заседание. 

" Да, намерихте метод да заобиколите Конституцията и да предложите ротационен принцип на три месеца. Интересно за какво три, с какво обвързахте този период ", попита Нинова и се обърна към Минчев: " Честито, ще бъдете ръководител през лятната почивка ". 

Тя назова това предложение " удар " върху престижа на Народното събрание. 

" Намерихте метод да заобиколите Конституцията и предложихте ръководителят да се сменя на три месеца. Интересното е за какво три? С какво е привързан този период. Честито на Никола Минчев, ще бъде ръководител през лятната почивка ", сподели тя. 

" Сложно е да се откри салдото и да се работи за хората, само че тази трудност, не значи безусловно да заобикаляте Конституцията, с цел да си намествате ползите ", акцентира Нинова, представена от

" Искам да ви напомня, какво се случи в сходна обстановка в предходен парламент. Аз персонално издигнах за ръководител на Народно събрание Вежди Рашидов, не като представител на ГЕРБ, те имаха различен, а като най-възрастния сред нас ", съобщи Нинова.

Тя напомни няколко изявления на Политическа партия и Демократична България, които са кометирали дейностите й тогава. 

" Един представител на Политическа партия и Демократична България, който напусна групата на Българска социалистическа партия и в този момент е народен представител при вас сподели: По-скоро ще ми изсъхне ръката, в сравнение с да гласоподавам за ГЕРБ "

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР