Предложението бе направено от парламентарната група на ДПС, защото именно

...
Предложението бе направено от парламентарната група на ДПС, защото именно
Коментари Харесай

Парламентът няма да работи в петък заради Рамазан Байрам


Предложението бе направено от парламентарната група на Движение за права и свободи, тъй като точно на следващия ден е първият ден на огромния мюсюлмански празник

Парламентът няма да работи на огромния мюсюлмански празник Рамазан Байрам на следващия ден 21 април.

Решението бе признато със 159 гласа " за " ; 41 " срещу " и

20 " въздържал се ".

Предложението бе направено от парламентарната група на Движение за права и свободи, тъй като точно в петък е първият ден на Рамазан Байрам.

От името на християните специфичен привет към мюсюлманите в България и всички български жители мюсюлмани отвън България, които живеят по света, насочи зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

„ Нашите братя и сестри мюсюлмани честват на следващия ден своя огромен празник Рамазан Байрам. Ние в Движение за права и свободи изповядваме философията, че разликата е благосъстояние. Всеки би трябвало да отстоява своята еднаквост, в случай че е належащо да му оказваме помощ да прави това, само че в заедност да градим общото ни бъдеще на тази антична и свещена земя, която е наша обща Родина. Доказано е в нашата нелека историческа орис. Разбирателството и толерантността сред представителите на другите религиозни общности в България са мотив за горделивост и единение на нацията “, безапелационен бе Цонев

„ Както Великденският пост, по този начин и Свещеният месец на Спасението ни учат на примирение, смирение и състрадание. Нека отворим сърцата си за съчувствие, амнистия и поддръжка, а дните ни да бъдат изпълнени с разсъдък и отговорност пред бъдещите генерации “, прикани той.

„ Силата на заедността ни дава вярата и вярата, че можем да се оправим с всички компликации и тествания – и като хора, и като страна “, добави зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи.

„ Честит празник, скъпи братя и сестри мюсюлмани, бъдете живи и здрави, вие и вашите фамилии и всички хора, които обичате и бъдете все по този начин патриоти в Родината, в която живеем и в която сме се родили “, насочи своя привет Йордан Цонев.

При гласуването от „ Възраждане “ бяха " срещу ", а от „ Продължаваме промяната - Демократична България “ се въздържаха.

Възраждане възразиха с претекста, че нито правилника на Народно събрание, нито Кодекса на труда разрешават такова решение. Беше изтъкнато, че има опция всеки народен представител да подаде молба до ръководителя на Народното събрание да отсъства. Костадин Костадинов съобщи:

„ Според. член 13 алинея 4 от Конституцията, религията не се употребява за политически цели. Създаваме казус, тъй като в нашия парламент, с изключение на източноправославни и мюсюлмани има и представители на други религиозни деноминации “, уточни Костадин Костадинов.

Според Гюнай Хюсеин от Движение за права и свободи настояването не е в несъгласие с Конституцията.

„ Не виждам нищо политическо в това решение! Напротив, България постоянно е била пример за етническа приемливост “, безапелационен бе той.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР