Предлагаме ви няколко храни, които може да избягвате, ако имате

...
Предлагаме ви няколко храни, които може да избягвате, ако имате
Коментари Харесай

Съвети за подобряване на здравето на черния дроб

Предлагаме ви няколко храни, които може да избягвате, в случай че имате проблеми с черния дроб:

Мазните храни - те могат да натоварят черния дроб и да затруднят неговата функционалност. Избягвайте храни като бързата храна, сладкиши, сладолед и други изкушения с високо наличие на мазнини.

Алкохола - честата консумация на алкохол може да докара до увеличение на равнищата на мазнини в черния дроб и да натовари тази орган.

Газирани питиета - те съдържат огромни количества захар, високи равнища на въглехидрати и други нежелани добавки, които могат да нарушат функционалността на черния дроб.

Преработени храни - храни като консервирана храна, замразена храна и други модифицирани храни постоянно съдържат високи равнища на консерванти, добавки и мазнини, които могат да доведат до проблеми с черния дроб.

Храна с високо наличие на натрий - храни като картофени чипсове, солени ядки и други солени закуски могат да усилят натриевите равнища в черния дроб и да доведат до проблеми.

Запомнете, че здравословната храна и постоянната физическа интензивност могат да подкрепят функционалността на черния дроб. По-конкретният съвет за вашето положение постоянно би трябвало да търсите от вашия доктор. Вижте няколко неща, които може да вършиме, в случай че имате проблеми с черния дроб:

Пийте задоволително вода - хидратацията е значима за здравето на черния дроб. Уверете се, че пиете задоволително вода през целия ден, с цел да помогнете на черния дроб да работи дейно.

Избягвайте напрежението - стресът може да докара до увеличение на равнищата на някои хормони, които могат да натоварят черния дроб. Опитайте се да избягвате напрежението и да намалите равнищата му, където е допустимо.

Тренирайте постоянно - физическата интензивност може да помогне на черния дроб да работи дейно, като подкрепя циркулацията и метаболизма. Опитайте се да упражнявате постоянно, като най-малко 30 минути дневно.

Яжте храна с високо наличие на фибри - храна като зеленчуци, плодове и целулоза могат да оказват помощ на черния дроб да работи дейно. Избягвайте храна, която е богата на мазнини и захари.

Пазете диета с ниско наличие на алкохол - алкохолните питиета могат да натоварят черния дроб и да понижат неговата функционалност. Ако имате проблеми с черния дроб, избягвайте алкохола или пийте с сдържаност.

Запомнете, че тези препоръки не заместват професионалния медицински съвет и би трябвало да говорите с медицинския си експерт за съответните рекомендации за вашето здраве.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР