Преди това те не признаха в съда вината си по

...
Преди това те не признаха в съда вината си по
Коментари Харесай

Сътрудници на Тръмп са поставени под домашен арест

Преди това те не признаха в съда виновността си по нито едно от 12-те повдигнати им обвинявания от специфичния прокурор Робърт Мълър поради лобистката им активност в Украйна, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

На двамата беше подредено да предадат паспортите си. Съдията дефинира гаранция от 10 милиона $ за Манафорт и 5 милиона - за Гейтс.

Двамата може да бъдат наказани на десетки години затвор и милиони долари санкции. Манафорт може да получи до 80 години затвор, а Гейтс, който също е работил в предизборния екип на Тръмп, до 70 години, в случай че бъдат наказани по всички повдигнати им обвинявания, съобщи Асошиейтед прес.

Обвиненията против Манафорт и Гейтс включват 12 точки, в това число скрит план против Съединени американски щати, скрит план за пране на пари, дейности като нерегистриран задграничен агент-лобист, няколко обвинявания, свързани с недеклариране на банкови сметки и финансови интервенции в чужбина.

Според обвиняванията двамата са прехвърляли пари посредством секрети банкови сметки в Кипър, Сейнт Винсент и Гренадини, Сейшелските острови. Така през офшорни сметки са изтекли общо над 75 млн. $.

68-годишният Манафорт е упрекнат в изпиране на над 18 млн. $, които той употребявал за придобиване на благосъстоятелност, артикули и услуги в Съединени американски щати. Той скрил този приход от министерствата на финансите и правораздаването. Гейтс превел над 3 млн. $ от офшорни сметки към други, които били под негов надзор, се показва в обвинителния акт, публикуван от офиса на специфичния прокурор Робърт Мълър.

"Това няма нищо общо с предизборната акция или изказванията да съглашателство с Русия ", съобщи юристът Джон Дауд, който съставлява Тръмп в следствието на съветската интервенция в изборите в Съединени американски щати от 2016 година, съобщи Ройтерс.

"Няма никаква връзка с президента. Всички 12 пункта от обвиняването, които бяха оповестени, са отпреди тяхното присъединяване в предизборния екип ", добави Дауд. Според обвинителния акт Манафорт и Гейтс са прали пари от 2006 "поне до 2016 година ", отбелязва Ройтерс.

Повдигнатите обвинявания против двамата някогашни сътрудници на предизборната акция на Доналд Тръмп Пол Манафорт и Рик Гейтс нямат нищо общо с президента Тръмп или предизборния му екип и не показват доказателства да е имало съглашателство сред екипа му и Русия, съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Самият Тръмп побърза да разграничи себе си и Белия дом от следствия някогашен началник на предизборната му кампаният, като съобщи, че нарушаванията, в които е упрекнат Манафорт, са отпреди години и настоя, че няма съглашателство сред предизборния му екип и Русия, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР