Преди повече от 20 дни д-р Катя Илиева, която практикува

...
Преди повече от 20 дни д-р Катя Илиева, която практикува
Коментари Харесай

Наш лекар от Чикаго говори за страничните ефекти от ваксината

 Преди повече от 20 дни доктор Катя Илиева, която практикува в Чикаго, се имунизира против COVID-19. Сега към този момент си е сложила и втората доза от препарата.

" Страничните резултати са болки в мускулите и ставите, по-силно главоболие и неспособност човек да се концентрира. По-острата изява беше за към 24 часа и по-късно всичко стартира да се възстановява. Днес ми е четвърти ден и се усещам доста добре ", посочи доктор Илиева пред Нова тв.

Тя показа, че има опасения за дълготрайни странични резултати от имунизацията, само че счита, че когато се минава през сходен невероятен интервал, избира да поеме риска.

" В нашата болница имунизацията стартира да се раздава първо на работещите в Бърза помощ, на тези от интензивната грижа, по-късно на тези, които се занимават с обслужване на дихателни пътища и по-късно стигна и до лекарите като мен ", сподели тя след първата ваксина. 

И изясни, че всичко е доста добре проведено и разграничено на стадии. " Всеки чака покана по електронната поща. Записва си час и имунизацията му се слага. След това е под наблюдаване 15-30 минути ", сподели още Катя Илиева.

" Аз бях под наблюдаване 30 минути, защото изпитах сърцетуптене, малко ми се завъртя главата, получих стягане в гърдите, само че кръвното ми налягане, пулсът, кислородът – всичко беше доста положително. Излязох от кабинета в доста положително положение ", описа тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР