Преди минути завърши срещата на първите дипломати на Украйна и

...
Преди минути завърши срещата на първите дипломати на Украйна и
Коментари Харесай

След срещата на външните министри: Украйна нарече преговорите сложни, Русия се обяви за студен мир

Преди минути приключи срещата на първите дипломати на Украйна и Русия в Анталия. Дмитро Кулеба назова договарянията комплицирани, а Сергей Лавров разяснява, че е по-добре да има леден мир, в сравнение с студена война.

" Ще продължаваме да търсим решение на филантропичната рецесия в страната. Готов съм за нова среща в този формат, в случай че има изгледи за работлив разговор и търсене на действителни решения. Вярвам, че когато двама външни министри се срещат, те имат по хипотеза правото да договарят за мир и сигурност. Това право им е обещано от техните водачи и парламенти. Готов съм да не преставам тези диалози, чиято цел е слагане на завършек на войната в Украйна и преустановяване на страданията на украинския народ ", съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба





" Единственото, за което се разбрахме, че тези срещи би трябвало да имат добавена стойност и изхождаме от това, че те няма да се употребяват, най-много от украинска страна, както постоянно се случва, за замяна и подценяване на главния преговорен развой, който се води на беларуска територия сред двете делегации. Днешният диалог удостовери, че тези диалози нямат опция, главно говорихме по филантропични въпроси, по самодейност на турската страна ", сподели съветският външен министър Сергей Лавров.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР