Преди минути в Брюксел се подписа изключително важен документ. Това

...
Преди минути в Брюксел се подписа изключително важен документ. Това
Коментари Харесай

България започва подготовката за сечене на евромонети след подписан в Брюксел меморандум

" Преди минути в Брюксел се подписа извънредно значим документ. Това е меморандум, с който България стартира подготовката за сечене на евромонети. " Това заяви президентът Румен Радев, който взе участие в срещата на върха ЕС-Западните Балкани в Тирана.

Това е самопризнание за усилието на няколко държавни управления и изключително самопризнание от всички страни в еврогрупата след щателни разбори за усилието на служебното държавно управление да се оправи с голямата инфлацията. Това е самопризнание, че служебното държавно управление съумява, то пречупи тренда и това се регистрира. Признават се и напъните за гарантиране на макрофинансова непоклатимост. Това е триумф в действителност за България ", разяснява пред публицисти президентът.

" Ние в България най-добре знаем, че без пълноценната интеграция на страните от Западните Балкани не можем да приказваме за сигурност и непоклатимост на цяла Европа ", добави Радев.

По тематиката за Шенген президентът увери, че работата на всички равнища на дипломацията продължава, само че би трябвало да се свърши работата и в България.

" Затова моят съвет е тази тематика да не се политизира, дано да не се употребява за персонална кавга между партийни водачи. Има нещо доста значимо, което би трябвало да се свърши, и това го декларирам най-отговорно - този парламент би трябвало да одобри законите по Плана за възобновяване и резистентност, които касаят правосъдната промяна. Това е нещото, което наложително би трябвало да се свърши ", акцентира Румен Радев и продължи:

" Имаме всички шансове следващата година, и това го знам от диалозите с колебаещите се страни, България да се причисли към Шенген, само че това значително зависи от нас и това по какъв начин ние ще играем тази игра на терена на дипломацията без страсти ".

Попитан за изказванията, че е имало пукотевица по сирийски мигранти на границата ни, Радев разяснява, че се прави щателна инспекция, която до момента е посочила, че е имало нападателно отношение от страна на бежанците, автомобил на гранична полиция е потрошен, а български служител на реда е бил ранен при осъществяване на служебните си отговорности.

" Нямаме обстоятелства, нямаме доказателства и данни за създаден изстрел от български служител на реда към мигрант ", категоричен беше президентът.

В отговор на въпрос за изявленията на Политическа партия по негов адрес, Румен Радев отговори, че лъжата разрушава обществото и политическата система, по тази причина е значимо да няма неистина.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР