Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с

...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с
Коментари Харесай

ПП и ДБ ще настояват за трибунал, който да преследва престъпленията в Украйна

Преди година Русия унищожи мира и сигурността в Европа с непредизвикана и бруталната военна експанзия против Украйна. Режимът в Кремъл се опита със мощ да ревизира интернационалния ред и да откри своя имперски модел над Източна Европа. Защитавайки своя суверенитет и еднаквост, те бранят и нашите общи европейски полезности и метод на живот, учредени на свободата и човешкото достолепие “, пишат в своя позиция от коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “ във връзка една година от началото на войната в Украйна.

Според обединението Русия е позволила тежка неточност „ като подцени волята на украинската нация да окаже решителна опозиция против експанзията “.

„ Престъпният режим в Кремъл не беше квалифициран за безапелационния и обединен отговор от страна на интернационалната общественост и нейните институции в поддръжка на Украйна “, допълват двете партии.

Те удостоверяват своите позиции, изразени в декларацията на Народното събрание, осъждаща експанзията на Русия, както и решението на Народното събрание от 03.11.2022 г за оказване на военна и военно-техническа поддръжка на Украйна.

„ Ще подкрепим Украйна в нейните евроатлантически желания. Ще настояваме за основаването на специфичен интернационален арбитражен съд, който да преследва закононарушенията на политическото и военното управление на Руската федерация и нейните съдружници. Ще изведем като главен приоритет в своята управническа стратегия политиката за унищожаване на всички форми на взаимозависимост, включително енергийна, на накърнимост, навлизане и въздействие от страна на Кремълския режим в България “, декларират още пртиите.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР