Преди 4 години рибарят Жоао Перейра де Суза открива южноамерикански

...
Преди 4 години рибарят Жоао Перейра де Суза открива южноамерикански
Коментари Харесай

Пингвинът, който изминава 8000км, за да се види с човека, който го е спасил

Преди 4 години рибарят Жоао Перейра де Суза открива южноамерикански магеланов пингвин затрупан с нефт и обречен на смърт от апетит на брега на остров край Рио де Жанейро. Така се ражда едно другарство.

От първата им среща през 2011г, животинчето, което по принцип населява крайбрежията на Аржентина и Чили, на 8000км разстояние, всяка година плува от там до дома на рибаря, където прекарва осем месеца с него.

„ Обичам пингвина като лично дете и имам вяра, че и той ме обича. Никой различен не може да го допре. Напада всеки, който се опита. Сяда в скута ми, разрешава ми да го окъпвам, да го храня с риба и да го подвигам. “ – споделя Перейра.

Той счита, че Диндим се е привързал към него, откакто го е разкрил на плажа и го е прибрал у дома. В продължение на седмица е чистил перата му от петрола, хранил го е всеки ден и когато е възвърнал силите си го е пуснал назад в морето.

„ Но той не искаше да тръгне и остана с мен още 11 месеца, а един ден, откакто си смени перата, просто изчезна. Всички споделяха, че няма да се върне, само че той ме посещава към този момент четири години. Пристига през юни и си потегля през февруари на идната година. Всеки път от ден на ден се радва да ме види. “

Биологът Жоао Пауло Кражевски, който е интервюирал господин Перейра, споделя, че в никакъв случай не е виждал сходно нещо преди. Според него пингвинът има вяра, че рибарят е част от фамилията му и даже пингвин като него.

Пингвините живеят до към 25 години и са известни с лоялността си към своите сътрудници – остават с еднакъв сътрудник до края на живота си.

Милиони магеланови пингвини живеят по крайбрежията на Аржентина и Чили, само че типът е заплашен от изгубване. Повече от 40 000 от птиците умират грубо и в големи страдания от петролните разливи край Аржентина всяка година.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР