Преболедували COVID-19, доказан с бърз антигенен тест, могат да изтеглят

...
Преболедували COVID-19, доказан с бърз антигенен тест, могат да изтеглят
Коментари Харесай

Европейски цифров зелен сертификат вече и с антигенен тест

Преболедували COVID-19, потвърден с бърз антигенен тест, могат да изтеглят Европейски дигитален Коронавирус документ за преболедуване от his.bg, осведоми Министерството на здравеопазването.

На 22 февруари Европейската комисия одобри делегиран акт, който разрешава издаването на документи за преболедуване въз основа на позитивен резултат от бърз антигенен тест.

Тази опция е планувана в това число за тествани на или след 1 октомври 2021 година, при изискване че употребяваният бърз антигенен тест е включен в общия лист на Европейски Съюз за антигенни проби за COVID-19.

Валидността на европейските цифрови Коронавирус документи за преболедуване е от 11 до 180 ден от датата на първия позитивен резултат от PCR проучване или бърз антигенен тест за COVID-19. Тези документи могат да се употребяват при пътешестване в Европейски Съюз.

Преди приемането на делегирания акт, документът за преболедуване на COVID-19, потвърдено с бърз антигенен тест, се използваше само на територията на обособени страни, с решение на националните здравни управляващи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР