Празничните светлини на най- голямото у нас живо коледно дърво

...
Празничните светлини на най- голямото у нас живо коледно дърво
Коментари Харесай

Нещо невероятно ще се случи в България

Празничните светлини на най- огромното у нас живо коледно дърво ще бъдат запалени през днешния ден в 17.30 часа в Димитровград. Така градът дава старт на празничните дни до Коледа. На площада ще дойде обичаният и обичан на всички Дядо Коледа.

След разногласия с други градове в края на 2018г. димитровградското „ Дърво на вярата “ бе оповестено за най-голямото живо Коледно дърво в България и получи самопризнание със своите над 28 метра.

Площад "България " още веднъж ще се трансформира в място за занимания в динте до края на годината. Ледената пързалка ще радва феновете на кънките, а в уютни къщички ще се пекат канелени коледни курабийки, които децата ще могат да украсят по собствен усет и предпочитание. В работилнички ще могат да създават също и играчки за елха и коледни картички.

Специален кът-ателие в старовремски жанр ще пресъздава остарялата българска традиция за изработка на сурвачки от дрян, където децата, асистирани от самодейци от читалищата ще се учат по какъв начин да създадат своя достоверна сурвачка.

Задължителното писмо до Дядо Коледа със лист от стремежи, дребните палавници ще могат да напишат и пуснат в "Пощата " за коледни писма. Аромат на вкусотии и греяно вино ще добавя настроението на площада от обичайна "Гостилница ".

Началото на празничната стратегия ще постави хореографията "Коледари " на танцов отбор "Звездица ", родопска гайда в осъществяване на Галин Ангелов и пленителните гении на Полина Стефанова и Даниел Христов, както и танцьорите на "Галаксико " ще заредят с доста български дух централния площад на Димитровград.

Пищна заря и резултати с лазер ще чакат жителите, пристигнали на запалването на Елхата и коледните светлини в Димитровград.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР