Правото за ходене на кръчма на закрито не е гарантирано

...
Правото за ходене на кръчма на закрито не е гарантирано
Коментари Харесай

Защо никой не протестира на гръцката или друга граница за сертификата?

Правото за вървене на механа на закрито не е обезпечено нито от Конституцията, нито от европейските правила, то даже не е право, за разлика от правото на свободно придвижване сред страните, което на книга имаме всички жители на Европейски Съюз. Но не се чу никой българин да стачкува на гръцката или на някоя друга граница – италианската, испанската, френската, португалската тъй наречените, тъй като влизането ставаше единствено със или свеж тест това лято. А стотици хиляди наши отмаряха там.
Не се видяха митинги на българи и пред заведенията, даже пред музеи и подиуми навън във въпросните страни, а и там се влизаше единствено със зелен документ или свеж тест. Като имате поради, че бързите проби да вземем за пример през септември бяха 30 евро, не 5-10, както е у нас. Никой роден политик не заведе дело нито тук, нито в европейски съд поради това.
Изобщо не приказваме, че когато при 5-има души инфектирани градовете ни бяха напълно затворени – не просто учебните заведения или заведенията, също никой не разгласи за противоконституционно явно нарушеното право за свободно напредване, което си е същинско право, обезпечено ни и като български, и като европейски жители, не гъкна, не стачкува. Нещо не е наред!

Мария Пенчева...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР