Правото е в ъгъла и му се нанасят тежки удари.

...
Правото е в ъгъла и му се нанасят тежки удари.
Коментари Харесай

Огнян Герджиков попиля Джок Полфрийман

Правото е в ъгъла и му се нанасят тежки удари. Не знам за какво хората счита, че Народно събрание би трябвало да наложи бързи промени на закона и да реагира като пожарна. Това съобщи в предаването “Лице в лице” по bTV Огнян Герджиков, някогашен длъжностен министър председател, някогашен ръководител на Народното събрание и професор по право.

“Джок Полфрийман е злотворен – това демонстрира държанието му. Този човек има отрицателни страсти, държанието му на излизане от пандиза сподели, че той не се е овладял. Затворът не го е превъзпитал. Изненадах се от редукцията на присъдата му”, разкри още той.

“Съкратеното правосъдно произвеждане е реалност в доста страни, а то има и положителни страни. Признанието на виновност и разкаянието оказва помощ на съда в решението за присъда. Грешка е да се анулира съкратеното правосъдно произвеждане, защото се плъзгаме по публичното мнение”, добави Герджиков.

“Не би трябвало да има и напън върху съдии. В българската система работят положителни прокурори и съдии, не всички, само че това се отнася за всяка специалност. Да оставим правосъдната система да работи спокойно”, прикани професорът по право.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР