Правоохранителни органи от Австралия, Европа и САЩ тригодишна операция по

...
Правоохранителни органи от Австралия, Европа и САЩ тригодишна операция по
Коментари Харесай

ФБР продавали защитени комуникационни услуги на престъпници

Правоохранителни органи от Австралия, Европа и Съединени американски щати тригодишна интервенция по пресичането на незаконна активност, която докара до конфискуването на оръжия, опиати и кеш в размер на $48 милиона.

Повече от десетилетие нарушители по целия свят употребяват добре известни на полицията предпазени услуги за връзка чрез платформи, като Phantom Secure, EncroChat, SkyECC и други Тези услуги пречат на правоохранителните органи да се борят дейно с престъпността. Но през 2018, Федералното бюро за следствия на Съединени американски щати (ФБР), Европол, австралийските управляващи и техни сътрудници основават специфична интервенция, станала известна по-късно като Operation Ironside или Trojan Shield.

Именно преди три години, американската работа приключва активността на Phantom Secure, група, която продава криптирани телефони на незаконни детайли. Канадската сенчеста компания купува елементарни телефонни устройства, след което отстранява от тях функционалностите, свързани с изпращането на текстови известия, GPS и интернет достъпа. След това, те конфигурират на тях специфична криптирана имейл система и специфична система за предпазена връзка. Изчезването на Phantom Secure от престъпния пазар провокира още по-голямо търсене от страна на нарушителите и ФБР се възползват от това. Те се договарят с разработчик на такава предпазена услуга за основаването на приложение с името Anom, което в идващите години ще докара до сполучливия завършек на най-голямата сходна интервенция. Въпросният разработчик, чието име, по разбираеми аргументи не посочват, дава достъпа до компанията, която „разработва“ приложението на ФБР, а нарушителите бързо се хващат на въдицата, откакто до предходната година, с изключение на Phantom Secure, от престъпния ъндърграунд изчезват и EncroChat и SkyECC.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР