Правната комисия в парламента прие на второ четене промени в

...
Правната комисия в парламента прие на второ четене промени в
Коментари Харесай

Правната комисия прие на второ четене промени в Закона за защита от домашно насилие

Правната комисия в Народното събрание одобри на второ четене промени в Закона за отбрана от домашно принуждение .

Народните представители разискаха законовите оферти, направени от Корнелия Нинова от „ Българска социалистическа партия за България “, и от Бойко Борисов - ГЕРБ-СДС.

Преди месец в пленарната зала депутатите одобриха на първо четене два законопроекта за изменение и допълнение на Закона за отбрана от домашното принуждение.

Преди началото на съвещанието през днешния ден народните представители изслушаха две дами, жертви на домашно принуждение , както и татко, който се оплака от корист със закона. Татяна Камбурова, потърпевша от домашно принуждение, прикани народните представители да загърбят партийните разлики и да вземат решения със сърцата си, защото вземането на ограничения е животоспасяващо.

По време на разискванията народните представители отхвърлиха предлагането на „ Възраждане “ в закона за домашно принуждение да попадне и основаването на указател за педофилите. „ Тези хора би трябвало да са регистриран и да се знаят от обществото, и това е действителна предварителна защита “, сподели Цончо Ганев от „ Възраждане “. От ПП-ДБ се съгласиха, че би трябвало да има подобен указател, само че означиха, че мястото му не е в този закон, от други парламентарни групи показаха сходно мнение. Предложението на „ Възраждане “ беше отхвърлено.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР