Правителството във Великобритания отпуска 93 милиона британски лири (110 милиона

...
Правителството във Великобритания отпуска 93 милиона британски лири (110 милиона
Коментари Харесай

Великобритания отпуска 110 млн. долара за център за производство на ваксини

Правителството във Англия отпуска 93 милиона английски лири (110 милиона долара), с цел да форсира основаването на нов център за ваксини и нововъведения, който ще стартира работа през лятото на 2021 година. Това заяви министър председателят Борис Джонсън в авторска публикация, оповестена в „ Съндей Таймс “, съобщи БГНЕС.
„ Казах по-рано, че ще насочим всички налични запаси за търсене на ваксина за ковид. Все още ни следва доста дълъг път. Ще бъда прям, казвайки, че имунизацията може да не се появи ", призна Джонсън. „ В момента сме отпред на интернационалните старания за създаване на лекарство. Едно от най-обещаващите изследвания в тази област се организира в Обединеното кралство, по тази причина този уикенд разгласяваме, че ще отделим 93 милиона английски лири, с цел да може центъра за ваксини и нововъведения да проработи 12 месеца по-рано от маркирания период “.
Официалното основаване на новия център бе оповестено през 2019 година от Оксфордския университет, „ Империал Колидж “ и Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина. Той трябваше да отвори през 2022 година. Преди това за неговото основаване бяха отпуснати 76 милиона английски лири (92 милиона долара). Други 38 милиона паунда (46 милиона долара), съгласно управляващите на страната, ще бъдат употребявани за допустимо най-скорошно отваряне на индустриално оборудване в центъра това лято, което да стартира производството на коронавирусната ваксина, в случай че сегашните проби се окажат ефикасни.
По-рано в Обединеното кралство бяха отпуснати средства за 27 плана за проучване на вируса и за намиране на средства за битка с него. Двете най-обещаващи английски проучвания за ваксини получиха нови дотации от държавното управление през април.
Учени от Оксфордския университет на 23 април започнаха да тестват пробната си ваксина ChAdOx1 nCoV-19 върху доброволци. Директорът на института „ Дженър “, където се създава имунизацията, прави оценка възможностите тя да бъде ефикасна на към 80%. Вече е направена поръчка за производството на 1 милион дози от лекарството. Екип от „ Империал Колидж “ към момента тества имунизацията си при животни, а на доброволци ще стартира да я ползва през юни.
Според последната информация на Министерството на здравеопазването на Англия, броят на инфектираните с COVID-19 там надвишава 240 000, а броят на смъртните случаи - 34 000. Британските управляващи настояват, че от средата на април смъртността в страната непрестанно понижава. Броят на новите инфекции и броят на пациентите с ковид в лечебните заведения също последователно понижават.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР