Правителството трябва да прояви политическа воля и да не отстъпи,

...
Правителството трябва да прояви политическа воля и да не отстъпи,
Коментари Харесай

Регионалният министър: Увеличаваме ТОЛ таксите за магистралите и първокласните пътища

" Правителството би трябвало да прояви политическа воля и да не отстъпи ", това съобщи районният министър Гроздан Караджов пред " ЕвроДикоФ " по отношение на концепцията на държавното управление да се вкара ТОЛ такса и за второкласните пътища у нас.

По думите му по този начин ще се върне справедливостта към хората.

Той съпостави, че камионите и ТИР-овете заплащат единствено за придвижването си по автомагистралите и първокласните пътища.

" Увеличаваме тол таксите за автомагистралите и първокласните пътища. Второкласните пътища към този момент няма да са с нулева ставка ", акцентира той.

" ТИР-овете заобикалят първокласните пътища и пътуват по второкласни. Така не заплащат, само че това в този момент е законно ", добави районният министър.

" Ако премиера каже - ще се постави различен районен министър. Но тук сме единни ", акцентира той.

" За построяването на ТОЛ системата са дадени един път 180 млн. След това е включен различен контракт за 2,5 млн. лева на месец. Тези пари ми наподобяват доста, по тази причина има две комисии, които преглеждат контракта дали си коства. Дали са подсигурени данните ", добави Караджов.

" Приемам, че процентът към този понижен обсег и дребното пари, които се заплащат към хазната, в този момент е ок, само че в случай че се вдигне цената - този % би трябвало да върви надолу ", сподели още той.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР