Правителството спешно трябва да излезе с пакет от мерки, които

...
Правителството спешно трябва да излезе с пакет от мерки, които
Коментари Харесай

Петър Чобанов, ДПС: Правителството спешно трябва да излезе с пакет от мерки, които да защитят най-уязвимите групи и бизнес

" Правителството незабавно би трябвало да излезе с пакет от ограничения, които изрично да защитят най-уязвимите групи и бизнес ". Това зави пред БНР Петър Чобанов, народен представител от Движение за права и свободи, някогашен финансов министър.

Според него финансовата поддръжка би могла да подхрани цените, само че е нужна за най-уязвимите групи, тъй като има два пътя на развиване на инфлацията:

" Единият е тя да продължава да се усилва и се удвоява, само че против това би трябвало да стои платежоспособно търсене. Когато няма търсене, значи сериозна рецесия в стопанската система, която може да се придвижи и във финансовия ", изясни той.

По думите на Чобанов анализът към този момент е трябвало да бъде изработен от ръководещите:

" Още през септември предупредихме в Народното събрание за тази обстановка с инфлацията.... Ясно поставихме въпроса и по време на разискването на Бюджет 2022, само че ни беше отговорено, че анализите не престават и ще ги забележим към юли. Е, нямаме време до юли. Трябва бързо да бъде предоставена тази информация, да бъде оценена обстановката и да се вземат ограничения ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР