Правителството прие промени за създаване на Координационен съвет за подготовка

...
Правителството прие промени за създаване на Координационен съвет за подготовка
Коментари Харесай

Определиха нова целева дата за членство на България в еврозоната

Правителството одобри промени за основаване на Координационен съвет за подготовка на България за участие в еврозоната. Това оповестяват от пресслужбата на Министерски съвет.

С новото разпореждане се предлага Съветът да дава отговор за организирането и координирането на практическата подготовка на България за участие в еврозоната при нова индикативна дата за участие -1 януари 2025 година
Промените са ориентирани и към прецизиране на функционалностите и повишение на успеваемостта на Съвета при реализирането на неговата активност. Предлага се актуализация на функционалностите и управлението на някои от работните групи към Координационния съвет за подготовка на Република България, като в същото време се прави предложение за сформирането на нова подгрупа „ Държавни скъпи бумаги “, която да дава отговор за адаптирането на нормативната база и системите за работа с държавни скъпи бумаги от левове в евро.

С постановлението се цели в допълнение да се форсира работата по същинската практическа подготовка на страната ни за приемане на еврото с оглед потребността от осъществяване на задачата България да стане член на еврозоната от 1 януари 2025 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР