Правителството предложи на президента Румен Радев да освободи ръководителят на

...
Правителството предложи на президента Румен Радев да освободи ръководителят на
Коментари Харесай

Служеният кабинет сменя и шефа на разузнаването: Службата не давала информация на президента

Правителството предложи на президента Румен Радев да освободи ръководителят на Държавна организация " Разузнаване " Атанас Атанасов и на негово място да назначи полковник Антоан Гечев, който сега е боен аташе в Рим.

Така цивилното разузнаване ще се командва от боен.

" В подтекста на нуждата да се подсигурява устойчивостта на системата за отбрана на националната сигурност на Република България под управлението на Атанас Атанасов Държавна организация " Разузнаване " е осъществявала своята активност при неспазване на презумцията за обективност, безпристрастност и политическа индиферентност ", сподели представителят на Министерския съвет Антон Кутев.

Той изясни, че според закона за Държавна Агенция " Разузнаване " би трябвало да дава идентична по размер и наличие информация на президента, на ръководителя на Народно събрание и на министър-председателя, само че се оказало, че е налице нарушение на този принцип във връзка с разследващата информация, предоставяна на президента.

Освобождаването на Атанасов бе предстоящо и е следващото по върховете на специфичните служби. До седмици се чака и нов началник на военното разузнаване, като съгласно информация на Mediapool
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР