Правителството отмени решение на Министерския съвет от 2014 г., с

...
Правителството отмени решение на Министерския съвет от 2014 г., с
Коментари Харесай

МС прекрати съществуването на Централната комисия по етика

Правителството анулира решение на Министерския съвет от 2014 година, с което се дефинира съставът на Централната комисия по нравственос към Министерски съвет.

Отмяната на решението е подбудена от признатите промени в Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина (ЗЛПХМ), с които тази комисия този орган се закрива, а правоприемник на комисията става Етична комисия за клинични изпитвания, която вместо към Министерския съвет, действа като орган към министъра на опазването на здравето.

Централната комисия по нравственос функционираше като орган, който при сезиране даваше мнения по деонтологични и етични въпроси в региона на клиничните изпитвания.

Отмяната на наредбата беше планувана с отлагателен период и влезе в действие 6 месеца след издание на известие на Европейската комисия, че Порталът на Европейски Съюз и базата данни на Европейски Съюз са постигнали цялостна функционалност и дават отговор на функционалните спецификации, посочени в „ Регламента за клиничните изпитвания “ на Европейски Съюз.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР