Правителството отдавна трябваше да излъчи човек, който да отговаря за

...
Правителството отдавна трябваше да излъчи човек, който да отговаря за
Коментари Харесай

Калфин: Правителството трябваше да излъчи човек, който да отговаря за Brexit у нас

Правителството от дълго време трябваше да излъчи човек, който да дава отговор за Brexit у нас. Това сподели някогашният външен министър Ивайло Калфин.
" Той трябваше да знае всички аспекти на излизането – от търговски отношение до правата на нашите жители във Англия и правата на тези от Англия у нас. Един куп интернационалните съглашения има. При Brexit без договаряне, не може да разчитаме, че Европейски Съюз ще реши наши двустранни проблеми. Не е късно да се излъчи подобен човек. Трябва да се случи оптимално бързо. Вече в други страни се работи за сюжет без договорка ", изясни още той в изявление за bTV.
По думите му се е очаквало Тереза Мей да загуби гласуването за Brexit, " само че никой не очакваше да е с подобен огромен резултат. Това е най-големият неуспех, откогато е фиктивен английският парламент, в никакъв случай министър председател не е губил с 232 гласа разлика. "
Според него това е историческо събитие - най-голямата загуба на английски министър председател.
Англия желае да излезе, от официална позиция, в случай че нищо не се случи март месец тя ще излезе от единствено себе си от Европейски Съюз, разяснява Калфин.
Според някогашния външен министър все по-възможно става излизане без споразумени.
" Джереми Корбин не изиска отдръпване на молбата за излизане от Европейски Съюз, той изиска този избор на съмнение с концепцията да направи държавно управление и да предоговаря нови условия ", означи той.
Според него тези, които желаят да спрат Brexit във Англия, нямат задоволително положително политическо посланичество
Калфин открои и че може да се удължи срокът за излизането на Англия.
" Проблем са евроизборите, в случай че те отсрочат Brexit, ще аплайват ли на тях. Техните места са разпределени сред други страни членки ", разяснява един от вероятните проблеми при удължение на периода на развода с Европейски Съюз Калфин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР