Правителството определено се справи с помощ от приятел“. Справи се

...
Правителството определено се справи с помощ от приятел“. Справи се
Коментари Харесай

Дариева разкри колко и защо ще издържи кабинетът „Денков“: Премиерът е в трудна ситуация

„ Правителството несъмнено се оправи „ с помощ от другар “. Справи се отчасти, доколкото блокадите по пътищата на страната се чака отчасти да бъдат прекъснати.
Намаля вероятността митингът да прерасне в национална стачка, само че остават локалните пътни блокади “ – подобен прочит направи на събитията към митинга на енергетиците направи социологът Елена Дариева от организация „ Насока “.
Според нея са създали усещане „ колаборацията и интегритета, който демонстрираха трите обединения “, подкрепящи държавното управление. По думите ѝ „ заварката се ускорява “.
„ Политиката е игра на стъклени перли. Двама от играчите в тези 3 обединения, които поддържат кабинета, са с доста по-голям опит в тази игра.
Протестът беше раздвоен и това ще докара до неговото затихване. Има политическа логичност във всички тези дейности “, разяснява Елена Дариева, представена от Българска национална телевизия.
„ Още от римско време е известна фразата „ Разделяй и владей “. Протестът бе разграничен, най-вероятно следва да бъде овладян “, добави тя.
„ Темите са супер значими – първата беше самун, втората – ток “, изрази мнение социологът по отношение на огромните митинги през последните седмици.
Дариева счита, че предвид на заложените периоди за промени в Конституцията се мисли „ за небосвод най-малко 3 месеца напред – продължава животът на кабинета и след локалния избор “.
„ Виждам воля да бъде удържана стабилността на кабинета и въпреки и мъчно, той да продължи да действа “, съобщи тя.
„ Премиерът акад. Николай Денков е в сложна обстановка. Той неведнъж споделя, че е подготвен да подаде оставка незабавно “, посочи Дариева. Според нея това приказва за дискомфорт.
„ Играта е многопластова, балансите са доста нежни “, сподели още Елена Дариева по отношение на връзките сред обединенията в ръководството и локалните им измерения преди локалния избор.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР