Правителството одобри създаването на постоянно действащ Механизъм за съвместна работа

...
Правителството одобри създаването на постоянно действащ Механизъм за съвместна работа
Коментари Харесай

Постоянен механизъм ще следи децата и учениците да не отпадат от образователната система

Правителството утвърди основаването на непрекъснато настоящ Механизъм за взаимна работа на институциите по обгръщане и включване в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст, които не са обхванати в просветителната система, за които има риск от отпадане от учебно заведение и детска градина или са напуснали прибързано просветителната система.
Механизмът включва основаване, актуализиране и активност на екипи за взаимна работа на институциите за обгръщане и включване в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст (екипи за обхват); взаимоотношение на институциите по използването на комплекс от ограничения за обгръщане и включване в просветителната система и попречване на ранно отпадане на децата в риск. Механизмът обгръща и използването на процедурата за разпределяне на фамилни и други помощи в натура по отношение на самостоятелните потребности на децата и учениците, както и възстановяване на координацията при използване на наказания по отношение на родителите при несъблюдение на отговорностите им по Закона за протекция на детето и Закона за предучилищното и учебното обучение. Чрез Механизма се провежда и регулярен продан на информация сред ангажираните институции и съгласуване на техните дейности за налагане на съответните законови наказания на родителите, чиито деца не посещават учебно заведение.
Нови моменти в Механизма са взаимоотношението на институциите за следене практикуване на правото на децата на наложително обучение при пътешестване и миграция; продан на информация и надзор по издадените здравни бележки за извиняване на отсъствия на децата и учениците; внедряване, развиване, поддържане и ръководство на Информационна система за реализация на механизма.
Акцентът е подложен върху обвързването на екипите за обсег с съответни просветителни институции, като регионът на обсег на всеки екип включва прилежащия регион или прилежащите региони на една или повече просветителни институции. При реализиране на дейностите за обгръщане, включване и предварителна защита на децата и учениците, които не са обхванати, които са отпаднали или които са в риск от отпадане от просветителната система, институциите си взаимодействат и обменят информация по ясно регламентирана процедура с конкретизирани периоди и отговорности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР