Правителството одобри Национална програма за изпълнение на младежки дейности по

...
Правителството одобри Национална програма за изпълнение на младежки дейности по
Коментари Харесай

Правителството одобри Национална програма за изпълнение на младежки дейности

Правителството утвърди Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за хазарта за интервала 2023-2025 година на своето постоянно съвещание. Продължителността на осъществяването й за настоящия програмен интервал е 3 години - 2023-2025 година

Основният приоритет в Програмата е вложение в младежта (15-29 години) като важен обществен капитал посредством поощряване на интензивно включване на младежите, тяхната разпоредителност и осведоменост, неофициално обучение и образование, учене през целия живот, иновативност, творчество, взаимност и съпричастност. Програмата планува финансиране на юношески действия по следните основни области: юношески действия и младежка работа, юношески начинания и акции, еднакъв достъп до юношески действия за младежи от дребни обитаеми места и възстановяване на изискванията по младежката инфраструктура.

Участието на младежите в планове по Програмата ще разшири техния опит и умения за приобщаване към полезностите на гражданското общество, науката, културата, изкуството, предприемачеството, здравословния метод на живот и спорта, както и ще сътвори удобна среда, в която те да разпрострат капацитета си и да имат своите спомагателни персонални достижения.

Необходимите средства за реализацията й през програмния интервал се обезпечават в границите на бюджета на Министерството на младежта и спорта за съответната година в интервала 2023-2025 година При осъществяване на Програмата, за всяка година от осъществяването й, следва да бъдат обхванати не по-малко от 20% от младежите, достигнати в това число посредством информационни акции и обществени мрежи и медии. Делът на младежите, взели участие в директни действия по Програмата, ще бъде 2,5% (съгласно формалните данни на Националния статистически институт за съответните години). Проектите следва да обзет 10% от младежите в страната с по-малко благоприятни условия и 30% от дребни обитаеми места. По Програмата ще бъдат обхванати 100 юношески служащи и ще бъдат актуализирани 16 юношески пространства.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР