Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за

...
Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за
Коментари Харесай

Наливат още 1,2 млн. лв. в оградата по границата

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерския съвет за 2017 година в размер на 1 224 000 лева за построяването на оградата по границата ни с Турция.

Те ще бъдат употребявани за частта от оградата по поречието на Тунджа на територията на област Хасково, оповестиха от държавната пресслужба след днешното съвещание на Министерски съвет.

През април регионалният шеф Минко Ангелов заяви, че се постанова промяна на изграждащото се там трасе и защитното оборудване би трябвало да бъде удължено с сред 1 и 1,8 км.

Средствата за осъществяването се обезпечават посредством преструктуриране на разноските или трансфериране по централния бюджет за 2017 година

Временното защитно оборудване по българско-турската граница се построява, без да бъдат обявявани публични поръчки, откакто през 2014 година бе оповестено за обект от национално значение. Мотивът на ръководещите тогава бе, че е належащо по-бързото му създаване.

Оттогава отпуснатите средства от държавното управление към регионалните шефове на Бургас, Хасково и Ямбол са над 140 млн. лева.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР