Правителството не беше способно да представи конкретен план, който да

...
Правителството не беше способно да представи конкретен план, който да
Коментари Харесай

Стойнев: Правителството се опитва да излъже и ЕК, и миньорите

Правителството не беше способно да показа съответен проект, който да резервира работните места в комплекса „ Марица-изток ” и другите термични централи. Това държавно управление се пробва да лъже и самата Европейска комисия. Така в „ Пресечна точка ” депутатът от Българска социалистическа партия и някогашен енергиен министър Драгомир Стойнев разяснява вота на съмнение.

„ На 13 септември кабинетът приема отчет с разнообразни сюжети. На база това се приема и Пътна карта за климатична индиферентност. Именно в нея ние видяхме, че до 2030 година надали не всички термични централи би трябвало да бъдат затворени и миньорите да останат без работа ”, изясни той.

„ Когато го споделих и аз самия на министър-председателя, държавното управление на автограф трансформира единствено Пътната карта, като отстранява изреченията, които касаят въглищните централи. Докладът обаче остава същият. Те ще изпратят в Брюксел една Пътна карта, без изменен отчет, пробвайки да замажат очите на Европейска комисия ”, посочи Стойнев.

Депутатът акцентира, че без изменен отчет, значи, че ще се следва сюжетът, който към този момент е утвърден – затваряне на централите до 2030 година „ Това е проектът на държавното управление. Понеже ги хванахме в неистина, в този момент изясняват, че на никое място в документ не е написано 2030 година Това държавно управление се опита да излъже всички, в това число и миньорите ”, сподели още той.

Стойнев удостовери, че Българска социалистическа партия ще стартира да събира подписи за нов избор на съмнение – този път поради националната сигурност. „ Аз към този момент имам възприятието, че в този парламент работим повече да решаваме проблемите на Украйна, в сравнение с българските жители ”, е коментарът му.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР