Правителството на Япония изучава перспективите от пълномащабен военен конфликт на

...
Правителството на Япония изучава перспективите от пълномащабен военен конфликт на
Коментари Харесай

Япония изучава рисковете от пълномащабен военен конфликт на Корейския полуостров


Правителството на Япония учи вероятностите от пълномащабен боен спор на Корейския полуостров и преглежда вероятните дейности, които ще би трябвало да бъдат подхванати от националните Сили за защитата при възможното му експлоадиране.

Това оповестява в неделя организация „ Киодо “, която отбелязва още, че полемиката по този въпрос се организира в границите на Съвета за национална сигурност на страната с присъединяване на министър-председателя Шиндзо Абе. По-конкретно, Япония изследва опцията за пълномащабна военна ескалация на Корейския полуостров, при която страната ще има право да се възползва от цялостното практикуване на групова самозащита и военна поддръжка от страна на американските войски, които вземат участие в битката със КНДР.

Медията отбелязва още, че по време на последното съвещание на Съвета за национална сигурност на 21 декември, е било взето решението да се пресметна още занапред евентуалния брой американски бойци, които ще би трябвало да бъдат ситуирани на територията на Япония като запаса при положение на война на Корейския полуостров.

През 2015 година японският парламент одобри закон, който разрешава на военните, за първи път от края на Втората международна война, да вземат участие в боевете за отбрана на "приятелски страни", даже и при положение, че Япония не е била атакувана. Законът също по този начин дава право на звената да дават логистична поддръжка освен на Съединени американски щати, само че и на военните от други "дружески страни". /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР