Правителството на Тръмп ограби от Венецуела най-малко 30 млрд. долара

...
Правителството на Тръмп ограби от Венецуела най-малко 30 млрд. долара
Коментари Харесай

Поддръжници на Мадуро: Във Венецуела има тоалетна хартия и свободни избори

Правителството на Тръмп ограби от Венецуела минимум 30 милиарда $ - посредством петролни рафинерии, по банкови сметки на Централната банка на Венецуела и петролната компания PDVSA, при покупко-продажби с дългови облигации.
 Ричард Брансън възнамерява благотворителен концерт в помощ на Венецуела  US-посланикът отиде в Българска народна банка за 60-те милиона от Венецуела  Инвестбанк: Парите от Венецуела са постъпили у нас законно  Стотина на митинг против президента Радев поради позицията му за Венецуела
Това съобщи посланикът на Венецуела у нас Ориета Капони на обществено-медийна полемика на тематика " Венецуела и светът ", провела се през днешния ден в Българска телеграфна агенция. Конференцията бе проведена от Съюза на българските публицисти, Сдружението на испаноговорящите публицисти в България, Българското дипломатическо сдружение и Асоциацията за другарство " България-Венецуела ".

" Към доктрината на Тръмп се причисляват и други европейски страни: британската държавна банка държи нелегално повече от 1,2 милиарда $ в злато - благосъстоятелност на венецуелския народ, като просто декларира, че няма да върне златото на венецуелския народ, подадено в трезорите ѝ ", добави Капони. 

Според нея филантропичната помощ на западните страни е " капан " и " безсрамен, безчовечен акт " и прикани въпросните страни да върнат " откраднатото от Венецуела ":

" Става дума за трохи спрямо ресурсите, които блокираха от нашата страна, измежду които мога да изброя над 18 милиарда $ единствено в Съединени американски щати, 1 милиарда и 200 млн. $ в златни запаси в Обединеното кралство, 1 милиарда и 200 млн. евро във финансовата институция Еuroclear в Брюксел. "

В момента водачът на опозицията Хуан Гуайдо прави опити да внесе храна и медикаменти от Съединени американски щати, само че те са блокирани в хранилища в Колумбия, защото венецуелските военни отхвърлят да ги позволен в страната.

Капони съобщи още, че държавното управление на Мадуро работи с Организация на обединените нации и страни като Китай, Русия, Индия и Куба за възобновяване от рецесията и че през вчерашния ден е било съобщено за вноса на 300 000 тона храни от Русия. Според нея рецесията във Венецуела е резултат от нежеланието на Америка да разреши сходни страни да имат мощно наличие в Латинска Америка. 

" Истинската същина на протичащото се е план за превръщането на Венецуела в колония, ръководена от локални служащи. Това е опит да се възвърне Латинска Америка като заден двор на империята ", добави Капони.

Тя показа фотоси и видеа от Венецуела, представящи " настояща информация " и отхвърли съществуването на филантропична рецесия в страната.

Според Капони Мадуро е определен от венецуелския народ " в свободни, демократични, универсални, транспарантни избори ".

" Процесът бе следен от повече от 200 интернационалните специалисти по изборно законодателство, които бяха очевидци на образцовия темперамент на изборния ден ", съобщи Капони. 

Тя направи паралел сред Венецуела и Либия, като съобщи, че протичащото се наподобява подготовката за намесата на НАТО в северноафриканската страна.

" Либия - страна, богата на петрол и газ, потънала в съсипия и безпорядък, надалеч от мечтаната народна власт и независимост, които служиха за опрощение за това задгранично военно навлизане. Дали една политическа и икономическа рецесия са задоволително съображение и право за инвазия? ", попита Капони.

Тя още добави, че икономическата рецесия в боливарската република е резултат на наказания от страна на Съединени американски щати и управляваната от тях интернационална финансова война против Венецуела.

" Повече от 4-5 години една изкуствено основана уеб страница в Съединени американски щати непрестанно дава подправен курс на $, който не дава отговор на нито една икономическа действителност, а просто е тип оръжие. " - твърди посланикът.

Тя съобщи, че във Венецуела са съумели да спрат инфлацията последните седмици и че страната е основала своя лична крипто монета - петро, тъй като " това е методът да избегнем робството на международната финансова система ".

В полемиката се включи и журналистката Къдринка Къдринова, зам.-председател на Съюза на българските публицисти и коментатор в платформата " Барикада ". Тя акцентира, че изказаното от нея мнение е персонална позиция и не съставлява организациите, които оглавява или в които взе участие.

Къдринова показа фрагменти от престоите си в латиноамериканската страна, с които целеше да покаже " лицата на Венецуела ". Заяви, че изборите за президент, които завоюва Николас Мадуро през 2018 година, са извършени " без произшествия и умерено ". Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини персонално е извикана за наблюдаващ, съобщи Къдринова, но е избрала да не участва.

Кадрите на Къдринова демонстрират моменти от ежедневния живот на венецуелците - по какъв начин те пазарят, да вземем за пример.

" Да, няма цени - тъй като цените явно се трансформират и устно се споделя каква е цената. Има търговия оживена и не е по този начин, както всички споделят, че всичко е празно - не е по този начин ", съобщи Къдринова.

Като доказателство, че всичко е наред, тя сподели фотография на огромен куп тоалетна хартия, като отхвърли да има някакъв дефицит на стоката.

Цената на 2 пакета тоалетна хартия е колкото 2 бутилки минерална вода, добави тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР