Правителството на Съединените щати притежава по-голямо количество Биткойн от която

...
Правителството на Съединените щати притежава по-голямо количество Биткойн от която
Коментари Харесай

Биткойн: Ето колко BTC притежава правителството на САЩ

Правителството на Съединените щати има по-голямо количество Биткойн от която и да е друга страна в света.

В момента държавното управление има Биткойн на стойност към $1.8 милиарда посредством конфискации и продажби, което се равнява на към 69,000 BTC.

По данни на Forbes Съединените щати са запазили крипто активи, по-специално Биткойн , добити посредством огромни конфискации. Въпреки че държавното управление е взело участие в търгове за очистване на част от активите, по-голямата част от първичните активи на BTC към момента са непокътнати.

Д-р Сачин Джайтли, общоприет сътрудник в капиталовия съветник Morgan Creek Capital, изясни че приемането на Биткойн на национално равнище се е нараснало паралелно с разширението на паричното предложение и опасенията за инфлация. Правителството на Съединените щати евентуално е трябвало да предприеме дейности във връзка с своите притежания на BTC заради преобладаващата през годината инфлационна рецесия.

Първоначалното изземване на BTC от държавното управление на Съединени американски щати се случи през юни 2020 година, когато Министерството на правораздаването (DOJ) конфискува 69,370 BTC от неразкрит дарк уеб пазар. По това време иззетите Биткойн токени бяха оценени на $1.4 милиарда.

Впоследствие държавното управление организира голям брой конфискации на криптовалути и задържа забележителна част от възобновените BTC. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати и преди е продавало на търг Биткойн на вложители, само че от последния огромен търг е минало много време.

Като се има поради възходящото контролиране на криптовалутите в Съединени американски щати, е завладяващо да се откри какви са активите на държавното управление в разнообразни цифрови активи. Плановете на държавното управление за останалите активи също са обект на продължаващи диспути.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР