Правителството на Обединеното кралство потвърди за първи път, че планира

...
Правителството на Обединеното кралство потвърди за първи път, че планира
Коментари Харесай

Великобритания: Планираме да пратим танкове Challenger 2 на Украйна

Правителството на Обединеното кралство удостовери за първи път, че възнамерява да изпрати танкове Challenger 2 на Украйна, съобщи " Файненшъл таймс ", цитирайки представител на английското държавно управление.

Премиерът Риши Сунак поиска от министъра на защитата Бен Уолъс да " работи с сътрудници " през идващите седмици и да подкрепи Украйна, " в това число посредством даването на танкове ", споделил представителят пред публицисти.

" Ако бъде реализирана договорка за доставка на Украйна на танкове Challenger 2 на английската войска, това ще бъде първият случай, в който западна страна ще достави на Украйна съвременни тежки бойни танкове ", добавил той.

На 10 януари представителят Риши Сунак обяви, че Англия към момента не е взела дефинитивно решение по отношение на доставката на машините Challenger 2 на въоръжените сили на Украйна, откакто " Скай Нюз " разгласи, че Лондон обмисля да изпрати 10 танка.

По-рано президентът на Полша Анджей Дуда удостовери, че страната му ще съобщи на Въоръжените сили на Украйна танкова рота немски Leopard 2.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР