Правителството на Индия одобри отпускането на 179,9 милиарда рупии (2,15

...
Правителството на Индия одобри отпускането на 179,9 милиарда рупии (2,15
Коментари Харесай

Индия заделя милиарди долари за производството на зелен водород

Правителството на Индия утвърди отпущането на 179,9 милиарда рупии (2,15 милиарда долара) по стратегия за стимулиране на производството на " зелен " водород в страната, заяви през днешния ден The Economic Times.

По данни на изданието, новата стратегия е разчетена за пет години и планува доста разширение на промишлеността за произвеждане на екологично чист водород, като по този начин ще се понижат разноските за производството му в страната с 20%. Понастоящем цената на нисковъглеродното произвеждане на водород в Индия е приблизително 300-400 рупии (4-5 долара) за 1 кг.

Програмата също по този начин ще помогне за понижаване на промишлените излъчвания в атмосферата, за реализиране на задачата за нулеви въглеродни излъчвания до 2070 година.
 Какво съставляват
Какво съставляват " водородните долини " и ще има ли в България такава за €15 милиарда

Водородът може да се употребява непосредствено като гориво или модифициран в синтетични течни горива

" Зеленият " водород се създава посредством електролиза на вода с потребление на възобновими енергийни източници. През последните години, редица страни започнаха да го преглеждат като значим инструмент за диверсификация на своите енергийни източници и последователно реализиране на въглеродна индиферентност.

Според прогнозите, световното търсене на водород до 2030 година ще доближи 130 милиона тона, а до 2050 година ще надвиши 600 милиона тона. При това, общата стойност на почналите да се осъществят в целия свят планове в региона на водородната енергетика, към този момент надминава 240 милиарда $.
 Индия изясни за какво купува (толкова много) нефт от Русия
Индия изясни за какво купува (толкова много) нефт от Русия

Страната ще продължи съдействието си с Русия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР