Правителството на Индия не е казало на своя отбранителен персонал

...
Правителството на Индия не е казало на своя отбранителен персонал
Коментари Харесай

Индия все още не е изтеглила военния си персонал от Малдивите

Правителството на Индия не е споделило на своя защитителен личен състав да се изтегли от Малдивите след призив от Мале, сподели началникът на индийския флот адмирал Р. Хари Кумар пред телевизионния оператор CNN-News 18 в четвъртък.

Връзките на Индия с Малдивите се обтегнаха на президента на Малдивите Мохамед Муизу предходната година, който даде обещание да приключи политиката на своята страна " Индия преди всичко " и по-късно прикани за евакуиране на индийските войски до 15 март.

Решенията на Муизу се преглеждат като отклонение от Индия за създаване на по-силни връзки с Китай в район, където Ню Делхи и Пекин се състезават за въздействие.

" Очакваме указания, каквото и да е решението " , сподели Кумар, запитан за връщането на военния личен състав от Малдивите, добавяйки, че Ню Делхи " в действителност " не е издал никакво известие до флота до момента.

Контингент от към 80 индийски бойци са ситуирани в нацията от архипелага в Индийския океан, с цел да обезпечат поддръжка за военно съоръжение, предоставено на Мале от Ню Делхи и да оказват помощ в филантропични действия.
 Малдивите усъвършенстват връзките си с Китай
Малдивите усъвършенстват връзките си с Китай

Това е първото държавно посещаване на новоизбрания президент Мохамед Моизу в Пекин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР