Правителството на Германия може да преразгледа позицията си относно евентуалната

...
Правителството на Германия може да преразгледа позицията си относно евентуалната
Коментари Харесай

Германия може да преразгледа позицията си да предостави изтребители на Украйна

Правителството на Германия може да преразгледа позицията си по отношение на възможната доставка на съвременни западни бойни самолети за Украйна. Това съобщи немският министър на защитата Борис Писториус в изявление за Deutsche Welle, съобщи " Фокус ".

" Сега сме във фаза на преосмисляне и тестваме какво е допустимо и какво желаеме и можем да създадем. И мисля, че ще решим през идващите две седмици ", означи той.

Според Писториус Германия ще би трябвало да премисли политиката си през последните десетилетия.

" Германското общество, немската политика в действителност трансформираха мнението си. Ако някой ми беше споделил преди две години, че Германия ще достави тежки оръжия на стойност от три до пет милиарда евро, нямаше да допускам ", добави ръководителят на немското министерство на защитата.

По-рано Писториус разкри, че Германия обмисля разновидности за поддръжка на коалиция от страни, които възнамеряват да образоват украински водачи да ръководят изтребители F-16, само че съгласно него възможният принос на Берлин може да е нищожен.

В същото време главнокомандващият немските военновъздушни сили Инго Герхарц съобщи, че Берлин може да помогне с инфраструктура или учения.

Германски публични лица неведнъж обаче заявяваха, че няма да предават западни самолети на Киев. По-рано те упорстваха, че няма да предадат и западни танкове на Украйна, само че в последна сметка се отметнаха и пратиха няколко десетки машини Leopard на Киев, а също така издадоха позволение за западните съдружници да създадат същото със своите танкове немско произвеждане.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР