Правителството на Еманюел Макрон се заема да се справи с

...
Правителството на Еманюел Макрон се заема да се справи с
Коментари Харесай

Френското правителство започва борба с дървениците

Правителството на Еманюел Макрон се заема да се оправи с " бича ", който съставляват дървениците във Франция , откакто голям брой видеоклипове демонстрираха дребните инсекти, изскачащи в публичния превоз, като кметството на Париж изиска страната да се заеме с казуса , написа европейската редакция на " Политико ".

" Ще събера транспортните оператори идната седмица, с цел да дава информация за подхванатите дейности и ще действаме занапред, с цел да помогнем на пасажерите ", сподели министърът на превоза на Франция Клеман Бон в петък.

В четвъртък кметството на Париж най-сетне реши да вземи ограничения против напастта, както назовават дървениците там. Те нормално гнездят в матраци, макар че могат също да се крият и в багаж и облекла, а френската столица след по-малко от година ще бъде хазаин на Олимпийските игри.

" Дървениците са проблем за публичното здраве и би трябвало да бъдат оповестени за подобен ", написа заместник-кметът на Париж Еманюел Грегоар в писмо до френския министър председател Елизабет Борн в четвъртък, предадоха френските медии.

" Държавата би трябвало незабавно да сплоти всички заинтригувани страни, с цел да създаде проект за деяние, съгласуван с този камшик, до момента в който Франция се готви да бъде хазаин на Олимпийските и Параолимпийските игри през 2024 година ", добави Грегоар.

" Никой не е предпазен ", предизвести Грегоар. Дървениците са необикновен проблем в мега градове като Париж, добави той. Те " не се лимитират в периферията ".

През последните седмици видеоклипове на дървеници във влаковете и парижкото метро се популяризират в интернет. Според френски медии, дървениците са били изчезнали от Франция към 1950 година, преди да се върнат през 1990 година заради увеличеното интернационално пътешестване.

" Това в действителност е национална изключителна обстановка ", предизвести Грегоар.
 От 1 септември без електрически тротинетки в Париж
От 1 септември без електрически тротинетки в Париж

Мерки на столичните власти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР