Правителството и президентството полагат всички усилия в най-кратък срок да

...
Правителството и президентството полагат всички усилия в най-кратък срок да
Коментари Харесай

България може да се сдобие с два медицински хеликоптера до началото на лятото

Правителството и президентството поставят всички старания в най-кратък период да имаме медицински хеликоптери . Това съобщи служебният министър доктор Асен Меджидиев в ефира на „ bTV “.

По думите му България може да закупи летателните машини до лятото . Вече е основана работна група, която да стартира образование на медицинските екипи . По този метод те ще бъдат подготвени, когато хеликоптерите към този момент са в наличност. Очаква се в скоро време да стартира и подготовка на хангарите и площадките за политане и кацане към лечебните заведения . Предстои и да се обучат водачи на техническите екипи .

Министър Меджидиев разяснява и рецесията с лекарства в страната. Според него тя обгръща цяла Европа, а там към този момент са подхванати радикални ограничения за разрешаване на казуса. В България пък са стартирали първите инспекции . Наказания са били наложени на петима търговци, като трима от тях са с парична глоба от 15 до 30 хиляди лв.. На един ще се отнеме разрешителното , а складовете на другия ще бъдат затворени.

„ Контролът, който постановяваме сега, е нечовечен и той ще продължи да бъде подобен. Няма да направя компромис като министър към никого. Няма да има сантименти нито към търговци, нито към лекари, нито към аптекари “, безапелационен бе министър Меджидиев.

Той добави, че се подтиква успореден импорт и експресно зареждане на медикаментите, за които има упования, че ще има дефицит.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР