Правителството е провело закрито оперативно заседание, на което е обсъден

...
Правителството е провело закрито оперативно заседание, на което е обсъден
Коментари Харесай

Радостин Василев: Гоненето на руските дипломати не е еднолично решение


Правителството е провело закрито оперативно съвещание, на което е разискван въпросът с експулсирането на 70 съветски дипломати от страната ни. Това заяви пред публицисти в Министерски съвет министърът на младежта и спорта в оставка. 
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 438
„ Беше в закрито съвещание обсъждан въпросът, за жалост аз не мога да разгадавам елементи. Този факт е публично прочут “, уточни Василев. 

„ За да се вземе такова решение, първо би трябвало да има отчети на службите, с които аз не съм осведомен. Това е решение, което е било в процедура, то не е еднолично или едностранно. По-скоро би трябвало да бъде запитан министър председателят, тъй като при него рапортуват всички ръководители на служби в България “, добави, съобщи Нова телевизия. 

Според него в редиците на Българска социалистическа партия има опозиция по тематиката, защото това е обвързвано с „ възгледите на нейния електорат “. Василев разяснява още, че не може да предвижда по какъв начин това ще се отрази това на връзките в обединението.

Той добави, че не е оптимист за основаването на ново държавно управление в границите на този парламент, след гласуването на вота на съмнение към сегашния кабинет с министър председател Кирил Петков. 

След днешното съвещание министърът на туризма в оставка Христо Проданов, който е от квотата на Българска социалистическа партия, удостовери, че като съдружен сътрудник левицата не е била известена за решението за експулсиране на дипломатите. 

На 28 юни от Министерство на външните работи оповестиха, че на посланика на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова са връчени имената на 70 сътрудници на представителствата на Русия у нас, които следва да изоставен територията на страната до 24:00 ч. на 3 юли 2022 година По-рано пред деня през вчерашния ден и министър председателят Кирил Петков разгласи, че страната ни ще отзове 70 дипломати от посолството на Руската федерация в София. По думите му огромна част от тях са работили за непознати служби и дипломатическата им роля е била единствено прикритие.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР