Правителствата на Чехия и Словакия разкритикуваха историческия ревизионизъм, на който

...
Правителствата на Чехия и Словакия разкритикуваха историческия ревизионизъм, на който
Коментари Харесай

Чехите и словаците са обезпокоени от ревизирането от Русия на инвазията през 1968 г.

Правителствата на Чехия и Словакия разкритикуваха историческия ревизионизъм, на който Русия подлага управляваното от Съветския съюз навлизане в Чехословакия през 1968 година, съобщи Асошиейтед прес.

Чешкото външно министерство разгласи, че в плана за корекция в съветския закон за ветераните се споделя, че войските са взели участие в нашествието, с цел да потушат " опит за прелом " и да стабилизират политическата обстановка в Чехословакия.

Войски на Варшавския контракт нахлуха през август 1968 година в Чехословакия, с цел да смажат политическите промени и антикомунистическите митинги страната в интервал, прочут като " Пражката пролет ".

Чешкото външно министерство съобщи, че нашествието е нарушила интернационалното право и множеството чехословашки водачи и болшинството жители са били срещу нея.

Словашкият министър председател Петер Пелегрини се готви за посещаване в Русия и означи, че препоръчаните законови промени " не способстват за взаимното доверие и положителното съдействие сред страните ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР