Прахосмукачката ни помага да почистваме по-добре. Независимо дали прахосмукачката ни

...
Прахосмукачката ни помага да почистваме по-добре. Независимо дали прахосмукачката ни
Коментари Харесай

6 неща, които не трябва да правите с прахосмукачката си

Прахосмукачката ни оказва помощ да почистваме по-добре. Независимо дали прахосмукачката ни е със или без торбичка, има няколко неща, които не би трябвало да вършиме с нея.

1. Засмукване на твърди предмети

Изкушаващо е, когато видите дребна монета или камъче на земята по време на прахосмучене, да продължите и да пуснете прахосмукачката, вместо да се наведете, с цел да го вземете. Но това може да е огромна неточност. Тези твърди предмети могат да причинят съществени повреди навътре в машината или да се заклещят тук-там, които ще бъдат сложни за премахване. А това може да повреди непоправимо уреда.

2. Засмукване на вода

Обикновените прахосмукачки не са предопределени за събиране и засмукване на вода. Ако ви се прииска да пуснете прахосмукачката върху локвичка с вода или друга течност, рискувате да получите токов удар и да повредите съществено машината. Дори да не ви удари ток или да не счупите машината, ще ви бъде неприятно, когато пристигна време да изпразните кошчето или торбата за отпадък. Прахосмукачките за сухо/мокро разчистване са особено проектирани да събират вода, без да излагат на риск вашият или живота на машината.
Прахосмукачките за сухо/мокро разчистване са относително евтини и могат да бъдат отлично допълнение в незабавни обстановки, когато би трябвало изсмучат вода или течности. Но в никакъв случай не използвайте елементарна прахосмукачка за тази задача. 

 прахосмукачка

3. Да оставяте контейнера да прелее

Когато контейнерът за прахуляк или торбичката са на привършване, прахосмукачката би трябвало да се изпразни. Ако не я изпразните, работата на машината ще се утежни фрапантно. Рискувате да прегреете и да повредите уреда. Ако забележите, че прахосмукачката не работи толкоз дейно, колкото би трябвало, първо проверете торбичката или контейнера ѝ. В множеството случаи изпразването им може да докара до забележителна смяна в успеваемостта на почистването на дома ви.

 прахосмукачка

4. Пускане на прахосмукачка върху кабела ѝ

Кабелите на прахосмукачките са здрави и нормално устоят на контузии, само че стартирането на прахосмукачка с въртяща се четка върху електрическия кабел е неприятна концепция. Същото придвижване, при което мръсотията се вкарва в прахосмукачката, може да изтърка или повреди външната страна на кабела. С течение на времето даже най-хубавите кабели стартират да се повреждат, което ги прави рискови за потребление.

5. Не основава добър вакуум

Може би прахосмукачката ви не събира мръсотията както преди? Ако си мислите, че е остаряла и би трябвало да се смени, може да грешите. Първо пробвайте да ревизирате торбичката или прахосмукачката без торбичка. Може би прахосмукачката се е запушила. Изключете я от контакта и се заемете с детективска работа. Запушен ли е маркучът? Какво ще кажете за отворите, през които маркучът влиза в устройството? Върти ли се четката свободно, или косъмът и нишката са се натрупали и би трябвало да се отстранят?

 прахосмукачка

6. Повреден мотор

Вашата прахосмукачка ненадейно е прегряла и се е изключила? Много хора считат, че това е краят на тяхната машина. Но има няколко метода за възобновяване ѝ. Възможно е прахосмукачката да е прегряла заради цялостна торба/кошница. Възможно е косата и връвта, увити към четката, да са довели до прегряване на четката. Отстранете тези проблеми и проверете за задръстване. Опитайте да включите прахосмукачката още веднъж. В доста случаи това е всичко, което е належащо, с цел да се в профил казусът. Имайте поради, че някои модели могат да имат бутон за ръчно нулиране. Консултирайте се с производителя за указания по какъв начин да нулирате модела. Редовната поддръжка на прахосмукачката няма да докара до този проблем.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР