ПП ГЕРБ пое отговорността за съставяне на правителство с безспорни

...
ПП ГЕРБ пое отговорността за съставяне на правителство с безспорни
Коментари Харесай

Павел Христов: Безвремието е убийствено за малките общини

ПП ГЕРБ пое отговорността за сформиране на държавно управление с безспорни престижи и специалисти, само че задкулисието и теснопартийните ползи на главните ни политически съперници попречиха страната да има постоянен кабинет, излъчен от първата политическа мощ.

Това сподели националният представител от ГЕРБ/СДС – Варна и административен секретар на регионалната конструкция на партията Павел Христов на среща с кмета на Вълчи дол Георги Тронков, с ръководителя на Общински съвет и общински началник на Политическа партия ГЕРБ-Вълчи дол Димитър Тодоров, зам-кметове на Общината, кметове на обитаеми места и общински съветници. Според Павел Христов безвремието и зациклянето в серия от рецесии и избори се отразяват пагубно за развиването на дребните общини, където рекордната инфлация е най-осезаема, а значимите инфраструктурни планове са блокирани от две години насам. Народният представител уточни, че общините ще работят с снадки бюджет от тази година, до момента в който има постоянен кабинет, който да отговори на провокациите за настоящите цени на енергоносители, горива и на растящата инфлация. Преди признатите по предложение на ГЕРБ/СДС по-високи обезщетения за ел.енергия Община Вълчи дол харчи до момента съвсем половината от бюджета си за ток. Тя поема и разноските за превоз на учениците от обитаемоте места, както и един път седмично за жителите им да си купуват медикаменти и артикули от общинския център, уточни кметът Георги Тронков. Според него дребните общини влизат в една серпантина на задлъжнялост, а неналичието на работещи европейски стратегии и на финансиране обричат готовите планове на локалната власт. Оказва се, че в селата идват от ден на ден заселници от градовете, само че пътища, водопроводи и канализационната система се нуждаят от съществено възобновяване. Депутатът Павел Христов увери, че посредством механизмите на парламентарен надзор ще сложи въпросите до отрасловите министри на служебния кабинет, сложени от Община Вълчи дол. Сред тях е планът за ремонт на пътя от 15 км, свързващ общинския център с 4 села, с цел да се обезпечи финансиране посредством прехвърлянето му от общинската към републиканската мрежа на АПИ.
Кметовете на обитаеми места благодариха на народните представители от ПГ на ГЕРБ/СДС за сериозната поддръжка на предлагането за смесено гласоподаване, което се приема със удовлетворение от хората в селата, изключително от възрастните им родители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР