ПП-ДБ едва днес са видели кои са предложенията на ГЕРБ-СДС

...
ПП-ДБ едва днес са видели кои са предложенията на ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Мария Габриел поиска още 24 часа за преговори, но за ПП-ДБ част от кандидатите за министри са неприемливи

ПП-ДБ едвам през днешния ден са видели кои са предложенията на ГЕРБ-СДС за министри в държавно управление с министър председател Мария Габриел. Това стана ясно, откакто. Новината бе обявена от премиера в оставка Николай Денков. Той придружи Мария Габриел в Президентството при приемането на досието от президента. 

Денков бе безапелационен, че част от имената на претендентите за нови министри са неприемливи за тях. След като приключели договарянията, тогава двамата с Мария Габриел щели да оповестят кое е било утвърдено и кое – не. 

За Денков съглашението и проектосъставът на държавното управление трябвало да бъдат подписани дружно . Освен това през вчерашния ден им било казано, че съглашението няма да бъде подписано, до момента в който през днешния ден тъкмо противоположното. 

От своя страна на излизане от „ Дондуков “ 2 Мария Габриел уточни, че имат потребност от още малко време , с цел да бъде реализирано единодушие. Тя уточни период от 24 часа за подписването на съглашението. 

За нея било значимо всичко да бъде изговорено и да се излезе с доста ясна позиция, която да споделя, че с ПП-ДБ имат общи цели и правила . Те нямали разлики във връзка с целите за България, само че те вървели ръка за ръка дружно с промените. 

Преговорите щели да продължат още този следобяд. Ако ГЕРБ-СДС върнат несбъднат мандата на президента Румен Радев, тогава той би трябвало да го даде на втората по величина парламентарна група, която е ПП-ДБ. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР