ПП-ДБ е дала дума, че ротацията ще се случи и

...
ПП-ДБ е дала дума, че ротацията ще се случи и
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ние сме дали своята дума за правителството, ротацията ще я има

ПП-ДБ е дала дума, че ротацията ще се случи и държи на това, разяснява съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

Разговори за състава на държавното управление ще се водят само с ГЕРБ-СДС. Движение за права и свободи ще бъдат търсени за назначенията на регулатори в случаите, когато е належащо по-голямо болшинство.

" Ние сме дали своята дума за държавното управление, че ротацията ще я има, ние си държим на думата. За държавното управление - Движение за права и свободи ясно ни споделиха, че няма да вземат участие по никакъв метод с министри, зам.-министри или каквото и да е било, тъй че договарянията ще са единствено с ГЕРБ. При някои регулатори има условия за по-големи болшинства и там ще влезем в диалози с Движение за права и свободи. Разговорите за регулаторите са такива, че не би трябвало да има политически назначения и процесът би трябвало да е оптимално транспарантен.

Ние държим да си съблюдаваме ангажимента. В началото си дадохме думата, че Габриел ще е министър председателят и желаеме това да се случи. Важно е да си държим на думата, с цел да може в тази доста тежка и сложна сглобка, като метод на ръководство, единственият метод да подсигуряваме, че България върви напред, е да си държим на думата ", съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР