ПП АБВ категорично се противопоставя на решението на Косово за

...
ПП АБВ категорично се противопоставя на решението на Косово за
Коментари Харесай

Румен Петков пред посланика на Сърбия: Решението за изграждане на косовска армия е опасно за региона

ПП АБВ изрично се опълчва на решението на Косово за създаване на лична войска и упорства неотложно по въпроса да се подхващат ограничения от ОССЕ, Европейски Съюз, НАТО и Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Те би трябвало да се опълчват, да не позволен построяването на такова паравоенно формирование, тъй като то е в несъгласие с договорните връзки, въз основата на които Косово бе прието, включително и от България. Това съобщи ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков по време на среща на управлението на политическата мощ с посланика на Сърбия Н. Пр. Владимир Чургус, оповестиха от пресцентъра на партията.

„ Изграждането на косовска войска ще докара до взривоопасни последици за целия ни район, в това число и до опасност от военни спорове на Балканския полуостров “, добави той.

 abv_poslanik_syrbiq_2

Посланикът на Сърбия уточни, че схваща позицията на Политическа партия АБВ. Той осведоми управлението на партията за генезиса на проблемите, които съществуват сред Косово и Сърбия.

По тематиката отношение взе и членът на ИБ на АБВ доцент Георги Кючуков, който уточни, че дискриминационните ограничения, които Косово ползва по отношение на жители от сръбски генезис, както и дискриминационните мита, които се постановат от страна на Косово, водят до нагнетяването на в допълнение напрежение.

По време на срещата бе прегледан и въпросът за енергийната сигурност на района. Румен Петков срещна дипломат Чургус с вижданията на партията по тематиката, като уточни, че построяването на АЕЦ „ Белене “ е от основно значение както за страната ни, по този начин и за района. Той бе безапелационен и че Европейска комисия би трябвало да поддържа страната ни, за обезпечаването на директна доставка на съветски газ за Европа през България. Председателят на АБВ уточни, че това ще докара само че намаляването на цената на синьото гориво за всички страни от Стария континент, които ще са по веригата за доставка, защото при актуалните условия удължаването на маршрута през Турция ни задължава да плащаме преносни такси, което непроменяемо въздейства върху ценообразуването.

Сръбският дипломат уточни, че поддържа разбирането на Политическа партия АБВ по коментираната тематика. Той съобщи, че Сърбия демонстрира интерес към построяването на нови газови коридори, както и към опцията страната ни построи нова нуклеарна мощ с капиталова поддръжка, в това число и от други балкански страни.

В умозаключение двете страни в разговора показаха мнение, че усилването на положителните връзки сред България и Сърбия минава през увеличението на позитивното взаимоотношение сред локалните органи на самоуправление на двете страни. Обсъдена бе и тематиката с културния продан сред прилежащите ни и другарски нации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР