Позорно грандиозен скандал за българската дипломация, за българската държава“. Така

...
Позорно грандиозен скандал за българската дипломация, за българската държава“. Така
Коментари Харесай

Валентин Радомирски: В България върви надпревара кой е по-по-най от евроатлантиците

" Позорно величествен скандал за българската дипломация, за българската страна “. Така дефинира изгонването на 70 съветски дипломати и дипломатически личен състав от България Валентин Радомирски, посланик и външнополитически анализатор.

Във Виенската спогодба е казано, че страната взема решение, а външното министерство афишира. Всички държавни органи би трябвало да бъдат по един или различен метод известени и да дадат единодушие за сходен трагичен ход, разясни Радомирски в изявление за БНР.

" С този ход продължихме конфронтационната серпантина, в които са влезнали връзките с един от най-важните ни съседи ", уточни дипломатът.

" Ние явно търсим, с ред ходове, причисляването ни към ястребите в Европа в това противостоене, което Западът и Русия изпитват. По същия метод взехме решението за прекратяването на вноса на газ от " Газпром ", по същия метод, без решение на Министерския съвет, авансово обявихме и затворихме въздушното си пространство. Това е поредност от еднолични дейности – аз се удивлявам на съдружните сътрудници по какъв начин ги търпяха до момента. "

В България върви конкуренция кой е по-по-най от евроатлантиците, счита Радомирски.

Нареждането ни в редицата на ястребите съгласно него ще ни сложи в много неизгодна позиция след войната в Украйна.

В Европа стартират да се появяват съмнения по отношение на остарели исторически искания сред една и друга страна, стартират да се оформят сходни сюжети, означи още Валентин Радомирски.

" Има нова Студена война, само че тогава би трябвало да назовем остарялата Студена война хладна война. Защото новата Студена война е доста по-лоша от предходната хладна война. Тази Студена война е последният защитен клапан в тази ескалация на военно опълчване, в която влязохме през последните години ", разяснява специалистът в предаването " 12+3 ". По думите му се намираме в неконтролируема обстановка на ескалация на напрежението.

" Американофобията в Русия и русофобията на Запад са достигнали крайни размери, които са вързали ръцете на техните ръководители и на външните им министри. Недоверието, което е възцарено сред двете страни не основава никакви предпоставки за търсенето на някакви взаимни отстъпки. Върви се на безсилие на едната или другата страна и това е доста рисково – тази страна, която първа почувства това, може да докара ескалацията до боен спор на световно равнище ", посочи в коментара си Валентин Радомирски.

" Пекин го тикат да направи нещо сходно на това, което Русия направи с Украйна, по Тайван ", добави анализаторът.

Частичните избори в Съединени американски щати през ноември ще решат дали ще бъде продължена сегашната политика на администрацията на Байдън или ще се наложат промени в нея, разяснява още Радомирски.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР