Познайте къде приготвят най-вкусният тутманик и докъде отидохме, за да

...
Познайте къде приготвят най-вкусният тутманик и докъде отидохме, за да
Коментари Харесай

Добруджански тутманик

Познайте къде подготвят най-вкусният тутманик и до каква степен отидохме, с цел да вземем рецептата за него

Необходими Продукти

● прясна квас - 1 кубче, 42 г
● захар - 2 с.л.
● брашно - 2 с.л.
● вода - 100 мл топла
● яйца - 3 бр.
● кисело мляко - 400 г
● олио - 8 с.л.
● сол - 1 с.л.
● брашно - 1 кг
● сирене - 200 г

Начин на подготвяне

В купа смесете натрошената квас с топлата вода и захарта, разбъркайте на гладка каша. Добавете 2 с.л. брашно, разбъркайте и оставете на топло за 10 минути, до момента в който шупне.

В по-голяма купа пресейте брашното и оформете кладенче, прибавете солта в него. Прибавете разрушените и смесени 2 яйца + 1 белтък, кисело мляко и 3 с.л. от олиото. Прибавете втасалата квас и бъркайте, до момента в който е допустимо с шпатула. Прехвърлете тестото за тутманик върху набрашнен плот и започнете да месите, като добавяте от брашното до меко тесто.

Разделете тестото на две равни елементи и оформете топки. Разточете топките на две идентични по величина кръгли кори. Намажете едната кора с олио и поръсете със ситно натрошеното сирене. Върху сиренето, поставете втората кора и намажете щедро с олио, притиска се с цел да се слепят двата кръга.

С нож за пица, разрежете кръга на 16 триъгълни части. На всеки триъгълник се издърпва връхчето и се навива на кифлички. Подредете кифличките на слънчеви лъчи в намаслена тава. Оставете завършения тутманик на топло да втаса за 45 минути, намажете с разрушения заделен авансово жълтък.

Поставете тавата в авансово нагрята на 180 градуса фурна и печете до златисто кафяво към 40 минути. Извадете изпечения Добруджански тутманик, напръскайте със студена вода и го покрийте с чиста забрадка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР