Познаваме актрисата и певица Милица Гладнишка като вечно усмихващо се

...
Познаваме актрисата и певица Милица Гладнишка като вечно усмихващо се
Коментари Харесай

Милица Гладнишка за най-тежкия си момент: “Трудно ми беше да видя смисъла в живота след това”

Познаваме актрисата и певица Милица Гладнишка като постоянно усмихващо се кълбо от сила, което няма по какъв начин да не те озари с позитивизма си. Но даже и в живота на най-веселите хора има извънредно сложни моменти, които са същинско тестване за волята и устойчивостта им. 

В искрено изявление за рубриката на Десислава Банова-Плевнелиева „ Тук и в този момент ” тази седмица Милица Гладнишка разкри душата си, с цел да опише за най-тежкия миг в живота си до момента - гибелта на майка ѝ. Деси и Милица водят своя диалог в конната база на Витоша, като местоположението напълно не е инцидентна. 
                             

“Витоша постоянно е участвала в моя живот, защото от дребни и баба ми, и майка ми, и татко ми са ни качвали на Витоша. Всеки път беше премеждие. Когато майка ми умря, със сестра ми взехме решение да изпълним  нейното предпочитание - да я кремираме. Не ни беше споделила тъкмо място, по тази причина избрахме Витоша, избрахме региона към Черни връх, защото майка ми обожаваше тази планина. Така си представяме, че цялата планина е нашата майка. ”

Талантливата актриса споделя, че и тя би желала прахът ѝ да бъде разпилян на Витоша , след като си отиде. 
                             

Милица минава доста тежко през голямата загуба. Майка ѝ, която много дълго време е известна като единствената жена тромпетист в България, умира откакто е диагностицирана с финален етап на рак на черния дроб. 

“В деня, в който ѝ направиха интервенцията, умря баба ми и я открих аз. След това започнахме да се борим за майка ми дружно със сестра ми. Майка ми беше постоянно усмихната. Не сме ѝ казвали, че има краен период, само че тя евентуално го е усещала като прекомерно образован човек, ” споделя Милица.

Майката на Милица издъхва в ръцете ѝ и преди този момент ѝ заръчва да не се тревожат за нея. “Не се свлякох на пода да плача като по филмите. Просто взех решение, че всичко е завършило. ” , споделя Милица.

“Трудно ми беше да видя какъв е смисълът на живота откакто ти се случват такива неща. Когато се случи това, си споделих “Имаш отговорност към тези хора, които са те отгледали, да не погубваш живота си поради отчаянието си ” , споделя още Милица за най-голямата си тъга.
                             

Човек в никакъв случай не е квалифициран за загубата на родител, само че това, което вдъхва вяра и мощ на актрисата е работата ѝ - изкуството. Режисьорката Веселка Кунчева кани Милица да играе в нейното зрелище по Джордж Оруел - “Последният човек ”. Тогава Милица още веднъж открива своя смях.

“Няма да повярваш, само че през целия развой сме умирали от смях до момента в който вършим това зрелище. Тя по този начин ми повдигна духа, махна ме от неприятните мисли и напряко ме съживи. ”, спомня си актрисата. 

Чуйте още от забавния разговор между Милица Гладнишка и Десислава Банова-Плевнелиева във видеото.

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР