Познавам г-н Кирил Ананиев и мисля, че той е един

...
Познавам г-н Кирил Ананиев и мисля, че той е един
Коментари Харесай

Петър Москов: Аз оставих на работа дъщерята на Николай Петров и съм много доволен от нея

Познавам господин Кирил Ананиев и мисля, че той е един доста заслужен човек. За мен не е най-важното дали финансист, икономист или доктор ще поеме опазването на здравето. Познавам и Николай Петров от доста години. Не строя мнението си върху едно журналистическо следствие. Уважавам решението му да подаде оставка. Руслана Петрова, неговата щерка, беше единственият чиновник на министерството, които заварих, и пристигна не с директория да топи сътрудниците си, а да подаде оставката си. Лично мое решение е тя да остане на работа и съм извънредно удовлетворен от нея. Това сподели в предаването " Лице в лице " по bTV някогашният здравен министър Петър Москов.

" Новият бюджет на НЗОК демонстрира отвод от здравна политика. Определени стопански групировки ще се нахранят от този бюджет. Те не са една и две. Те са свързани с управленията и на държавни лечебни заведения, които източват. В момента лечебните заведения са излезли от статута на болнични заведения и са се трансформирали в сдружения за търговия. В началото на моето ръководство заварих безредица. Сега с новия бюджет се вкарва комунизъм. Всички старания, които положихме да въведем ред, се отстраняват. Анархията се заменя с комунизъм. Когато не можеш да работиш с естествени политики въвеждаш забрани. Това не ми харесва ", безапелационен беше Москов.

" Не може да се постави служител на реда до всеки болничен управител. това не работи, тъй като след това ще би трябвало да контролираш и служителя на реда. Единственото решение на корупционния проблем в опазването на здравето е въвеждането на обществени електронни търгове. Това важи и за другите сфери. Един от методите нищо да не се случва в опазването на здравето е да има нов министър на всеки три месеца ", разгласи някогашният министър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР